Bramboráčky s petrželí

56 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nastrouháme brambory, petržel, nakrájíme cibuli najemno, přidáme šalvěj, vejce, strouhanku a koření. Z připravené směsi vytvoříme těsto, které necháme 20 minut odpočinout.
  • 2
    Rozehřejeme troubu na 220°C. Mezitím připavíme omáčku z nakrájených jablek, šťávy z citronu, medu a vody, kterou vaříme v malém hrnci cca 10 minut. Odstavíme z ohně a mícháme další minutu, dokud nezmizí zbylé kousky jablek. Přidáme šalvěj a zakysanou smetanu.
  • 3
    Plech vymastíme olejem a vytvarujeme z bramborové směsi malé placičky, které potřeme olejem a pečeme 10 minut. Poté bramboráčky obrátíme a dopékáme dalších 5 minut. Podáváme s jablečnou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.