Bramboráčky s petrželí
56 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 350gramůBrambory
- 20gramůŠalvěj čerstvá
- 80gramůStrouhanka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůPetržel kořen
- 40mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůMed včelí
- 100gramůZakysaná smetana
- 350gramůJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Nastrouháme brambory, petržel, nakrájíme cibuli najemno, přidáme šalvěj, vejce, strouhanku a koření. Z připravené směsi vytvoříme těsto, které necháme 20 minut odpočinout.
- 2Rozehřejeme troubu na 220°C. Mezitím připavíme omáčku z nakrájených jablek, šťávy z citronu, medu a vody, kterou vaříme v malém hrnci cca 10 minut. Odstavíme z ohně a mícháme další minutu, dokud nezmizí zbylé kousky jablek. Přidáme šalvěj a zakysanou smetanu.
- 3Plech vymastíme olejem a vytvarujeme z bramborové směsi malé placičky, které potřeme olejem a pečeme 10 minut. Poté bramboráčky obrátíme a dopékáme dalších 5 minut. Podáváme s jablečnou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.