Bramborová krémová polévka s česnekem

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
99 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. Vložíme je do vroucí, špetkou solí osolené vody. Povaříme je doměkka, potom scedíme, vývar dáme stranou. Do brambor dáme oloupaný a prolisovaný česnek (2 stroužky), sůl, pepř, máslo a vše dobře rozmačkáme. Zalijeme horkým mlékem, rozmixujeme a zalijeme odloženým vývarem. Povaříme dohromady, přivedeme k varu, nakonec posypeme nasekanou pažitkou a stáhneme ze sporáku.
  • 2
    Před podáváním polévku rozlijeme do hlubokých talířů, anebo do polévkových misek. Každou porci posypeme drobně nasekaným česnekem a nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.