Bramborová pánev se zeleninou
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 450gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusLilek
- 1kusCuketa
- 6lžicOlej olivový
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1lžíceOregano čerstvé
- 100gramůOlivy nakládané
- 250mililitrůVíno bílé
- 1lžíceVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a celé opečeme na 3 lžících oleje. Mírně je osolíme a opepříme.
- 2Omytý lilek a cuketu nakrájíme na silnější plátky. Brambory vyjmeme z pánve, přidáme zbylý olej a opečeme na něm lilek a cuketu.
- 3Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka, očištěné papriky krájíme na nudličky. Brambory, papriky a cibuli vložíme do pánve. Přidáme lístky oregana, olivy, zalijeme vínem a vývarem.
- 4Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Nakonec podle chuti přisolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.