Bramborová polévka po italsku

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
607 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Celer očistíme a nakárájíme na kostičky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olivový olej a jarní cibulku s česnekem na něm orestujeme. Po chvilce přidáme brambory, celer, přidáme šalvěj a ještě 5 minut restujeme. Nakonec zalijeme zeleninovým vývarem a asi 30 minut na mírném ohni vaříme.
  • 3
    Cherry rajčátka nahoře nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou a slupku oloupeme. Rajčátka překrojíme na polovinu a přidáme do polévky. Uvařenou polévku osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekanou pažitku, najemno nakrájenou mozzarellu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.