Bramborová polévka po italsku
60 min.
Ingredience
- 6kusůCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 500gramůBrambory
- 1kusCeler řapíkatý
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaŠalvěj čerstvá
- 1litrVývar zeleninový
- 300gramůRajčata Cherry
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePažitka
- 100gramůMozzarella
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
607 mg
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Celer očistíme a nakárájíme na kostičky.
- 2V hrnci rozpálíme olivový olej a jarní cibulku s česnekem na něm orestujeme. Po chvilce přidáme brambory, celer, přidáme šalvěj a ještě 5 minut restujeme. Nakonec zalijeme zeleninovým vývarem a asi 30 minut na mírném ohni vaříme.
- 3Cherry rajčátka nahoře nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou a slupku oloupeme. Rajčátka překrojíme na polovinu a přidáme do polévky. Uvařenou polévku osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekanou pažitku, najemno nakrájenou mozzarellu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.