Bramborová polévka s krůtím masem
55 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 500gramůBrambory
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůZelenina kořenová
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůKrůtí prsa
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůPetržel - nať
- 20gramůPažitka
- 2lžíceOlej rostlinný
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
17 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, necháme zesklovatět, přidáme kořenovou zeleninu, orestujeme, přimícháme brambory, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut.
- 3Mezitím připravíme maso. Krůtí prsa nakrájíme na kostičky, osmahneme v pánvi na másle, osolíme, opepříme, posypeme posekanou petrželkou a pažitkou, zalijeme trochou vývaru z polévky, 5 minut podusíme, obsah pánve přidáme do polévky, povaříme 5 minut a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.