Bramborové knedlíčky s tvarohem a kopřivovým pyré
70 min.
Ingredience
- Bramborové knedlíčky - těsto
- 120gramůBrambory
- 100gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůKrupice dětská
- 0,5lžičkaSůl
- Kopřivové pyré
- Na pokapání knedlíčků
- Na pomoučení válu
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na povaření kopřiv
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Na vaření bramborových knedlíčků
- 2litryVoda pitná
- Voda na vaření brambor
- 2mililitryVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
12 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory ve slupce dobře omyjeme, dáme je do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. vaříme je přibližně 20 minut.
- 2V druhém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Velmi mladé jarní kopřivy omyjeme, vhodíme do vroucí vody a po několika sekundách je scedíme, necháme okapat, vychladlé pokrájíme, dáme do mísy, a rozmixujeme je na hrubší pyré. Očištěnou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka. Stroužky česneku prolisujeme. V rendlíku rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibulku, přidáme pyré z kopřiv a pod poklicí dusíme asi 4 minuty. Pak pyré ochutíme solí, česnekem, pepřem, přidáme vejce. Mícháme do doby, až vajíčko zatuhne. Pyré z kopřiv zakryjeme poklicí a uchováme ho teplé.
- 3Uvařené brambory scedíme, teplé oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, krupici, tvaroh, sůl a těsto v míse je dobře promícháme.
- 4V dalším hrnci přivedeme vodu se solí k varu. Na vál dáme trošku hrubé mouky, bramborové těsto znovu na vále dobře propracujeme, nesmí se lepit. Z těsta vytvoříme 2 válečky o průměru přibližně 4cm. Pak z válečku nakrájíme díly široké 2-3cm. Knedlíčky vhazujeme do vroucí vody, občas je promícháme a jakmile vyplují napovrch, vaříme je ještě 2-3 minuty. Vyjmeme je, dáme do mísy, pokapeme olejem, aby se k sobě nepřilepily.
- 5Na talíře dáme porce bramborových knedlíčků, přidáme k nim teplé kopřivové pyré a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.