Bramborové knedlíčky s tvarohem a kopřivovým pyré

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
12 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory ve slupce dobře omyjeme, dáme je do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. vaříme je přibližně 20 minut.
  • 2
    V druhém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Velmi mladé jarní kopřivy omyjeme, vhodíme do vroucí vody a po několika sekundách je scedíme, necháme okapat, vychladlé pokrájíme, dáme do mísy, a rozmixujeme je na hrubší pyré. Očištěnou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka. Stroužky česneku prolisujeme. V rendlíku rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibulku, přidáme pyré z kopřiv a pod poklicí dusíme asi 4 minuty. Pak pyré ochutíme solí, česnekem, pepřem, přidáme vejce. Mícháme do doby, až vajíčko zatuhne. Pyré z kopřiv zakryjeme poklicí a uchováme ho teplé.
  • 3
    Uvařené brambory scedíme, teplé oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, krupici, tvaroh, sůl a těsto v míse je dobře promícháme.
  • 4
    V dalším hrnci přivedeme vodu se solí k varu. Na vál dáme trošku hrubé mouky, bramborové těsto znovu na vále dobře propracujeme, nesmí se lepit. Z těsta vytvoříme 2 válečky o průměru přibližně 4cm. Pak z válečku nakrájíme díly široké 2-3cm. Knedlíčky vhazujeme do vroucí vody, občas je promícháme a jakmile vyplují napovrch, vaříme je ještě 2-3 minuty. Vyjmeme je, dáme do mísy, pokapeme olejem, aby se k sobě nepřilepily.
  • 5
    Na talíře dáme porce bramborových knedlíčků, přidáme k nim teplé kopřivové pyré a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.