Bramborové placky s bylinkovým máslem

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
149 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo osolíme, opepříme, petrželku, pažitku a roketu posekáme nadrobno, vmícháme do másla, zakryjeme fólií a dáme do lednice ztuhnout. Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, osolíme, opepříme, přisypeme mouku, solamyl, kypřící prášek, přidáme vejce a přilijeme mléko. Vypracujeme hutné těsto, které rozdělíme na 8 stejných kusů. Vytvarujeme placky, které smažíme v pánvi na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.
  • 2
    Placky po 2 kusech rozdělíme na talíře, doplníme bylinkovým máslem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.