Bramborové placky s bylinkovým máslem
35 min.
Ingredience
- Bramborové placky
- 400gramůBrambory
- 50mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůSolamyl
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůOlej olivový extra panenský
- Bylinkové máslo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Změklé máslo osolíme, opepříme, petrželku, pažitku a roketu posekáme nadrobno, vmícháme do másla, zakryjeme fólií a dáme do lednice ztuhnout. Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, osolíme, opepříme, přisypeme mouku, solamyl, kypřící prášek, přidáme vejce a přilijeme mléko. Vypracujeme hutné těsto, které rozdělíme na 8 stejných kusů. Vytvarujeme placky, které smažíme v pánvi na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.
- 2Placky po 2 kusech rozdělíme na talíře, doplníme bylinkovým máslem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.