Bramborovo-rýžové smažené krokety
55 min.
Ingredience
- 85gramůRýže dlouhozrnná
- 2kusyBrambory
- 2kusyCibule červená
- 1stroužekČesnek
- 4lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 6lžicSezam - semena
- 2decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
59 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
62 mg
Postup přípravy
- 1Uvaříme rýži, scedíme jí a rozprostřeme na mělký talíř, aby vychladla. Čas od času ji promícháme vidličkou. Tím zabráníme vytvoření hrudek.
- 2Dvě velké brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Na malé kousky nakrájíme oloupanou červenou cibuli, česnek utřeme se solí a nasekáme petrželku. Brambory vložíme do osolené vroucí vody, na mírném ohni vaříme 10-15 minut. Když změknou, vodu slijeme a brambory rozmačkáme na kaši.
- 3Tu smícháme s vychladlou rýží, přidáme připravenou cibuli, česnek a petrželku, osolíme, opepříme a důkladně prohněteme.
- 4Ze směsi vytvoříme válečky, které obalíme v sezamových semínkách.
- 5Do větší pánve se silnějším dnem nalijeme asi 1 cm oleje. Krokety vložíme do rozpáleného oleje a za občasného zamíchání smažíme 2-3 minuty dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.