Bramborovo-rýžové smažené krokety

55 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
59 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
62 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme rýži, scedíme jí a rozprostřeme na mělký talíř, aby vychladla. Čas od času ji promícháme vidličkou. Tím zabráníme vytvoření hrudek.
  • 2
    Dvě velké brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Na malé kousky nakrájíme oloupanou červenou cibuli, česnek utřeme se solí a nasekáme petrželku. Brambory vložíme do osolené vroucí vody, na mírném ohni vaříme 10-15 minut. Když změknou, vodu slijeme a brambory rozmačkáme na kaši.
  • 3
    Tu smícháme s vychladlou rýží, přidáme připravenou cibuli, česnek a petrželku, osolíme, opepříme a důkladně prohněteme.
  • 4
    Ze směsi vytvoříme válečky, které obalíme v sezamových semínkách.
  • 5
    Do větší pánve se silnějším dnem nalijeme asi 1 cm oleje. Krokety vložíme do rozpáleného oleje a za občasného zamíchání smažíme 2-3 minuty dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.