Bramborovo-žampionový nákyp s masovými kuličkami
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůBrambory
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůRajčata
- 1kusPetržel - nať
- 250gramůHovězí maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůSýr Gouda 45%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Houby očistíme a také nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, odstraníme zbytky po stopkách.
- 2Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme a nasekáme. Mleté maso, vejce a česnek smícháme, osolíme, opepříme. Vytvarujeme malé kuličky.
- 3V pánvi rozpálíme olej a masové kuličky na něm opečeme. Přidáme houby a cibuli, za stálého míchání krátce podusíme. Nakonec přimícháme petržel a rajčata.
- 4Do vymaštěné zapékací misky vrstvíme brambory, houbovo-cibulovou směs a masové kuličky. Smícháme smetanu s pepřem a nákyp přelijeme.
- 5Posypeme zbytkem sýra a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia 50 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.