Bramborovo-žampionový nákyp s masovými kuličkami

85 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Houby očistíme a také nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, odstraníme zbytky po stopkách.
  • 2
    Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme a nasekáme. Mleté maso, vejce a česnek smícháme, osolíme, opepříme. Vytvarujeme malé kuličky.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej a masové kuličky na něm opečeme. Přidáme houby a cibuli, za stálého míchání krátce podusíme. Nakonec přimícháme petržel a rajčata.
  • 4
    Do vymaštěné zapékací misky vrstvíme brambory, houbovo-cibulovou směs a masové kuličky. Smícháme smetanu s pepřem a nákyp přelijeme.
  • 5
    Posypeme zbytkem sýra a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia 50 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.