Bramborový koláč s cuketou
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule lahůdková
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceOlej olivový
- 250gramůBrambory
- 2kusyCuketa
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceMajoránka čerstvá
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- 1lžičkaOregano sušené
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceSolamyl
- 2,5lžíceSmetana kysaná
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
- 0,25lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceSýr Parmezán
- 2lžíceOřechy lískové
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
682 mg
Postup přípravy
- 1Koláčovou formu vymažeme máslem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 200 °C.
- 2Oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme na drobno a necháme na 2 lžících olivového oleje zesklovatět. Poté necháme vychladnout.
- 3Omyté brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, cukety opláchneme a nastrouháme na hrubo. V míse promícháme s nastrouhanými bramborami a nastrouhanou citronovou kůrou. Bylinky opláchneme a otrhané lístky usekáme na drobno. Ke směsi přidáme bylinky, sušené oregano, usmaženou cibuli s česnekem a koření. V misce našleháme vejce se smetanou, 1 lžící olivového oleje, Solamylem a strouhaným ementálem. Vše zamícháme do bramborové směsi. Těsto vlijeme do formy, uhladíme a posypeme strouhaným parmazánem a umletými oříšky.
- 4Koláč pečeme v předehřáté troubě 30 – 35 minut. Po upečení necháme mírně zchladnout a teplý podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.