Bramborový koláč s cuketou

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
682 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Koláčovou formu vymažeme máslem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 200 °C.
  • 2
    Oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme na drobno a necháme na 2 lžících olivového oleje zesklovatět. Poté necháme vychladnout.
  • 3
    Omyté brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, cukety opláchneme a nastrouháme na hrubo. V míse promícháme s nastrouhanými bramborami a nastrouhanou citronovou kůrou. Bylinky opláchneme a otrhané lístky usekáme na drobno. Ke směsi přidáme bylinky, sušené oregano, usmaženou cibuli s česnekem a koření. V misce našleháme vejce se smetanou, 1 lžící olivového oleje, Solamylem a strouhaným ementálem. Vše zamícháme do bramborové směsi. Těsto vlijeme do formy, uhladíme a posypeme strouhaným parmazánem a umletými oříšky.
  • 4
    Koláč pečeme v předehřáté troubě 30 – 35 minut. Po upečení necháme mírně zchladnout a teplý podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.