Bramborový koláč s mletým jehněčím masem
80 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 1kusCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaPaprika mletá uzená
- 400gramůBrambory
- 8kusůVejce slepičí
- 5lžicSmetana 12% (konzumní)
- 2lžícePažitka
- 1lžičkaBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusPetržel - nať
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceMáslo jihočeské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
58 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Červenou cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme.
- 2V pánvi rozpálíme polovinu slunečnicového oleje a cibuli s česnekem na něm orestujeme, přidáme mletou uzenou papriku, mleté jehněčí maso a opékáme. Pak maso dáme stranou.
- 3Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na slabé plátky.
- 4Na druhou pánev nalijeme zbytek oleje a plátky brambor na něm opečeme dozlatova. Přidáme maso a ještě asi 4 minuty společně opékáme.
- 5V misce smícháme smetanu, vejce, najemno nasekanou pažitku, bazalku, sůl a pepř.
- 6Do směsi na pánvi přidáme nastrouhaný ementál, zalijeme vaječnou směsí a důkladně promícháme. Takto připravenou směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.
- 7PO upečení necháme chvilku vychladnout a pak ihned servírujeme. Zdobíme snítky petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.