Bramborový koláč s mletým jehněčím masem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
58 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Červenou cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme polovinu slunečnicového oleje a cibuli s česnekem na něm orestujeme, přidáme mletou uzenou papriku, mleté jehněčí maso a opékáme. Pak maso dáme stranou.
  • 3
    Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na slabé plátky.
  • 4
    Na druhou pánev nalijeme zbytek oleje a plátky brambor na něm opečeme dozlatova. Přidáme maso a ještě asi 4 minuty společně opékáme.
  • 5
    V misce smícháme smetanu, vejce, najemno nasekanou pažitku, bazalku, sůl a pepř.
  • 6
    Do směsi na pánvi přidáme nastrouhaný ementál, zalijeme vaječnou směsí a důkladně promícháme. Takto připravenou směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.
  • 7
    PO upečení necháme chvilku vychladnout a pak ihned servírujeme. Zdobíme snítky petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.