Bramborový koláč se slaninou

130 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
49 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
8 g
Cukr
155 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka. Šalotku a česnek taktéž oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, slaninu na úzké proužky. Bylinky nasekáme.
  • 2
    Zapékací formu vymažeme máslem. Těsto rozdělíme na dvě části, každou vyválíme na plát. Jeden plát vytvoříme trochu větší, než je zapékací forma. Vyložíme jím formu, posypeme vrstvou brambor, osolíme, opepříme a posypeme slaninou, cibulí, česnekem a bylinkami.
  • 3
    Postup opakujeme do spotřebování všech surovin. Překryjeme druhým plátem těsta. Okraje pevně spojíme a povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 225 °C 75 minut.
  • 4
    Upečený koláč vyjmeme z trouby, na vrchní straně vykrojíme kolo do těsta, které vyjmeme. Nalijeme dovnitř smetanu.
  • 5
    Přiklopíme odkrojeným těstem a necháme ještě 15 minut zapékat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.