Bramborový koláč se slaninou
130 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 50gramůAnglická slanina
- 80gramůŠalotka
- 6gramůPetržel - nať
- 6gramůTymián čerstvý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 350gramůListové těsto
- 4gramyPažitka
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
49 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
8 g
Cukr
155 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka. Šalotku a česnek taktéž oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, slaninu na úzké proužky. Bylinky nasekáme.
- 2Zapékací formu vymažeme máslem. Těsto rozdělíme na dvě části, každou vyválíme na plát. Jeden plát vytvoříme trochu větší, než je zapékací forma. Vyložíme jím formu, posypeme vrstvou brambor, osolíme, opepříme a posypeme slaninou, cibulí, česnekem a bylinkami.
- 3Postup opakujeme do spotřebování všech surovin. Překryjeme druhým plátem těsta. Okraje pevně spojíme a povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 225 °C 75 minut.
- 4Upečený koláč vyjmeme z trouby, na vrchní straně vykrojíme kolo do těsta, které vyjmeme. Nalijeme dovnitř smetanu.
- 5Přiklopíme odkrojeným těstem a necháme ještě 15 minut zapékat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.