Bramborový nákyp s česnekem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
33 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vhodné nádoby vlijeme smetanu, rozklepneme vejce. přidáme na hrubo nastrouhané brambory, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek a kari koření, na tenké plátky pokrájenou červenou papriku. Nakonec vmícháme mouku. Vše ještě jednou důkladně promícháme.
  • 2
    Pečící formu dobře vymažeme máslem a připravenou směs rozložíme na dno formy. Povrch posypeme sezamovými semínky.
  • 3
    Formu s nákypem vložíme do předehřáté trouby, při 200 stupňové teplotě pečeme 40 minut.
  • 4
    Po vytažení nákypu z trouby necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé teplé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.