Bramborový nákyp s česnekem
60 min.
Ingredience
- 350gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1decilitrMléko plnotučné
- 4kusyVejce slepičí
- 500gramůBrambory
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyPaprika červená
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSezam - semena
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
33 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do vhodné nádoby vlijeme smetanu, rozklepneme vejce. přidáme na hrubo nastrouhané brambory, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek a kari koření, na tenké plátky pokrájenou červenou papriku. Nakonec vmícháme mouku. Vše ještě jednou důkladně promícháme.
- 2Pečící formu dobře vymažeme máslem a připravenou směs rozložíme na dno formy. Povrch posypeme sezamovými semínky.
- 3Formu s nákypem vložíme do předehřáté trouby, při 200 stupňové teplotě pečeme 40 minut.
- 4Po vytažení nákypu z trouby necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé teplé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.