Bramborový salát na řecký způsob
35 min.
Ingredience
- dresink
- 1decilitrOlej olivový
- 1decilitrCitronová šťáva
- 1,5lžíceMáta
- 0,5lžíceŘeřicha
- 0,5lžíceOregano čerstvé
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
34 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Malé nové brambory omyjeme a uvaříme v páře - vaříme přibližně 10 minut. Oloupanou červenou cibuli pokrájíme na tenká kolečka.
- 2Omytá rajčata nakrájíme na osminky, černé olivy bez pecek scedíme, necháme odkapat, rozkrájíme na poloviny. Oloupané mandle v pánvi opražíme nasucho dozlatova. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a drobně ji pokrájíme.
- 3Omytou mátu pokrájíme na proužky. Řeřichu a oregano omyjeme, lístky otrháme. Česnek oloupeme a utřeme ho.
- 4Připravíme si dresink: Do misky dáme 1 dl olivového oleje, 1 dl citronové šťávy, 2 stroužky rozetřeného česneku, 1.5 lžíce máty, 0.5 lžíce řeřichy, 0.5 lžíce oregano, 0.5 lžičky bílého pepře, 0.5 lžičky sůl. Směs dobře vymícháme.
- 5Vychladlé brambory oloupeme, pokud jsou větší, rozkrojíme je napůl a dáme je do mísy. Přidáme k nim olivy, rajčata, chilli papričku, cibuli a mandle. Promícháme, zalijeme dresinkem, znovu promícháme a podáváme posypaný rozdrobeným kozím sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.