Bramborový salát na řecký způsob

35 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
34 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malé nové brambory omyjeme a uvaříme v páře - vaříme přibližně 10 minut. Oloupanou červenou cibuli pokrájíme na tenká kolečka.
  • 2
    Omytá rajčata nakrájíme na osminky, černé olivy bez pecek scedíme, necháme odkapat, rozkrájíme na poloviny. Oloupané mandle v pánvi opražíme nasucho dozlatova. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a drobně ji pokrájíme.
  • 3
    Omytou mátu pokrájíme na proužky. Řeřichu a oregano omyjeme, lístky otrháme. Česnek oloupeme a utřeme ho.
  • 4
    Připravíme si dresink: Do misky dáme 1 dl olivového oleje, 1 dl citronové šťávy, 2 stroužky rozetřeného česneku, 1.5 lžíce máty, 0.5 lžíce řeřichy, 0.5 lžíce oregano, 0.5 lžičky bílého pepře, 0.5 lžičky sůl. Směs dobře vymícháme.
  • 5
    Vychladlé brambory oloupeme, pokud jsou větší, rozkrojíme je napůl a dáme je do mísy. Přidáme k nim olivy, rajčata, chilli papričku, cibuli a mandle. Promícháme, zalijeme dresinkem, znovu promícháme a podáváme posypaný rozdrobeným kozím sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.