Brambory pečené s rajčatovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 300gramůRajčata
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5krajícChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory dobře omyjeme a zabalíme do alobalu, pečeme je v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 35 minut.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nahrubo nakrájíme.
- 3Celozrnný toastový chléb opečeme a rozdrobíme.
- 4Rajčata, toast, oloupaný a nasekaný česnek, olej, ocet, kmín, papriku i oregano rozmixujeme na omáčku, podle chuti osolíme, opepříme.
- 5Brambory vyjmeme z alobalu, upravíme na talíře a podáváme s připravenou studenou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.