Brambory s bylinkami pečené na pivu
45 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 250gramůSýr Niva (Rokfór)
- Na zálivku
- 6stroužkůČesnek
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžícePažitka
- 2lžíceLibeček
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
17 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
399 mg
Postup přípravy
- 1Česnek rozdrtíme, bylinky jemně nasekáme, přidáme sůl, pivo a rozmícháme.
- 2Syrové brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a nakrájíme na půlky. Poté je vložíme do pekáče, přelijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě přibližně 25 minut. Následně zasypeme rozdrobenou Nivou a necháme v troubě dopéct. Pivo se musí vypéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.