Brambory s lilkem
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 450gramůBrambory
- 1lžíceOlej rostlinný
- 450gramůSýr Tofu - uzený
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyRajčata
- 1kusLilek
- 1450gramůJogurt bílý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
42 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Scedíme a polovinu brambor rozprostřeme na dno pekáčku.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a vsypeme pokrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme 3 minuty. Zasypeme moukou, promícháme a přilijeme rajčatový protlak. Přisypeme rozdrolené tofu, prohřejeme a podlijeme vývarem. Vaříme 10 minut. Omáčku nalijeme do pekáčku na první vrstvu brambor a na ní ještě naklademe plátky rajčat a lilku. Poslední vrstvou bude druhá polovina brambor. Zalijeme jogurtem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce. Osolíme, opepříme a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.