Brambory s tuňákem a černými olivami
40 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 150gramůTuňák v oleji
- 140gramůOlivy černé
- 2kusyFeferony
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 80gramůSalám Poličan
- 1lžícePažitka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 5lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
23 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
9 g
Cukr
492 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané, na kostky nakrájené brambory opečeme na rozehřátém oleji na pánvi dozlatova. Osolíme je, opepříme a okořeníme paprikou a kmínem. Pod pokličkou dusíme brambory ještě asi 15 minut. Občas je promícháme, aby se nepřipalovaly.
- 2Okapaného tuňáka rozdělíme na kousky a spolu s olivami, feferonkami a kolečky salámu přidáme k bramborám. Vše prohříváme asi 5 minut.
- 3Pokrm podáváme posypaný nakrájenou pažitkou a nasekaným koprem. Ozdobíme snítkou rozmarýnu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.