Brambory šafránové
65 min.
Ingredience
- 1lžičkaŠafrán
- 6lžicVoda pitná
- 675gramůBrambory
- 1kusCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceHořčice
- 5lžicVývar zeleninový
- 5lžicVíno bílé
- 2lžičkyRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
104 mg
Postup přípravy
- 1Do misky dáme lžičku šafránu a přelijeme vařící vodou, necháme 10 minut vyluhovat.
- 2Do pekáče dáme neoloupané brambory nakrájené na díly, nakrájenou červenou cibuli na 8 dílů a utřený česnek. Přidáme olej, hořčici, vinný ocet, bílé víno, zeleninový vývar, šafránovou vodu, rozmarýn, sůl a pepř.
- 3Přikrytý pokrm pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů 30 minut. Poté odkryjeme a pečeme brambory ještě 10 minut.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.