Brambory ve slupce s křenovým tvarohem
35 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 200gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 40gramůSýr čerstvý bez tuku
- 40gramůKřen
- 200gramůŘedkev
- 10gramůPažitka
- 2špetkyPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
3 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Důkladně omyté velké brambory vaříme asi 20 minut v osolené vodě.
- 2Oloupeme ředkev a nastrouháme najemno. Omytou a okapanou pažitku a petržel nasekáme najemno.
- 3Čerstvý sýr, tvaroh, křen, ředkev a bylinky metličkami vymícháme do krémové hmoty. Pokud je potřeba, přidáme trochu perlivé minerálky. Pepřem a solí dochutíme.
- 4Po uvaření necháme brambory okapat a podáváme společně s křenovým tvarohem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.