Brambory zapečené s celerem a parmezánem

120 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
49 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a smažíme 3-5 minut.
  • 2
    Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě do ní vrstvíme oloupané, tence nakrájené brambory, očištěný, tence nakrájený celer a cibuli s česnekem. Vrchní vrstvu tvoří brambory.
  • 3
    V míse smícháme smetanu s mlékem, sýrem ricotta, nasekaným rozmarýnem, paprikou, solí a pepřem podle chuti. Vše prošleháme.
  • 4
    V mističce smícháme strouhanku s nastrouhaným parmezánem a většinou směsi posypeme bramborovou vrstvu.
  • 5
    Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 90 minut dozlatova. Po upečení posypeme zbylou parmezánovou směsí a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.