Brambory zapečené s celerem a parmezánem
120 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 375gramůCeler bulvový
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150mililitrůMléko polotučné
- 250gramůRicotta
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceStrouhanka
- 3lžíceSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
49 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a smažíme 3-5 minut.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě do ní vrstvíme oloupané, tence nakrájené brambory, očištěný, tence nakrájený celer a cibuli s česnekem. Vrchní vrstvu tvoří brambory.
- 3V míse smícháme smetanu s mlékem, sýrem ricotta, nasekaným rozmarýnem, paprikou, solí a pepřem podle chuti. Vše prošleháme.
- 4V mističce smícháme strouhanku s nastrouhaným parmezánem a většinou směsi posypeme bramborovou vrstvu.
- 5Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 90 minut dozlatova. Po upečení posypeme zbylou parmezánovou směsí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.