Bretaňská cotriade

80 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
15 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na minimálně 10 minut necháme v horkém rybím vývaru máčet vlákna šafránu (blizny), která jsme rozmělnili v hmoždíři.
  • 2
    Cibuli opékáme 4-5 minut v hrnci na rozehřátém másle, přidáme drcený česnek, nakrájený pórek a fenykl, brambory nakrájené na kostky, přikryjeme pokličkou a 10-15 minut dusíme do změknutí. Poté přilijeme víno a prudce 3-4 minuty vaříme, dokud se jeho objem nezmenší o polovinu. Přidáme bobkové listy, tymián, nakrájená rajčata, zamícháme, přilijeme rybí vývar se šafránem, přiklopíme pokličkou a zvolna 15 minut vaříme.
  • 3
    Přidáme maso z ryb, 3-4 minuty podusíme doměkka, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme petrželku.
  • 4
    Rozdělíme do nahřátých talířů a servírujeme ozdobené citronem a koprem. Jako přílohu dáme křupavé bílé pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.