Bretaňská cotriade
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600mililitrůVývar rybí
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusPórek
- 450gramůBrambory
- 150mililitrůVíno bílé
- 1lžíceTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 4kusyRajčata
- 300gramůTreska aljašská
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 300gramůMakrela obecná
- 2stroužkyČesnek
- 1kusKopr čerstvý
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 300gramůParmice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 6kusůRohlíky bílé
- 0,5lžičkaŠafrán
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
15 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na minimálně 10 minut necháme v horkém rybím vývaru máčet vlákna šafránu (blizny), která jsme rozmělnili v hmoždíři.
- 2Cibuli opékáme 4-5 minut v hrnci na rozehřátém másle, přidáme drcený česnek, nakrájený pórek a fenykl, brambory nakrájené na kostky, přikryjeme pokličkou a 10-15 minut dusíme do změknutí. Poté přilijeme víno a prudce 3-4 minuty vaříme, dokud se jeho objem nezmenší o polovinu. Přidáme bobkové listy, tymián, nakrájená rajčata, zamícháme, přilijeme rybí vývar se šafránem, přiklopíme pokličkou a zvolna 15 minut vaříme.
- 3Přidáme maso z ryb, 3-4 minuty podusíme doměkka, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme petrželku.
- 4Rozdělíme do nahřátých talířů a servírujeme ozdobené citronem a koprem. Jako přílohu dáme křupavé bílé pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.