Bujon z pernaté zvěře s divokou rýží
130 min.
Ingredience
- Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]
- 1kilogramBažant obecný
- 2kusyBobkový list
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 4kusyJalovec
- 2stroužkyČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 200gramůKuřecí drůbky
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžícePepř 4 barev
- 1kusPetržel kořen
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceSůl
- 5decilitrůVíno červené
- 1lžíceCeler - nať
- 0,2decilitrVoda pitná
- 100gramůLilek
- 100gramůCuketa
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 100gramůRýže neloupaná (Natural)
- 0,5lžičkaSůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1lžíceSezamová pasta
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel kudrnka
- 2stroužkyČesnek
- 0,2litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
31 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V menším hrnci si uvaříme 100 g divoké rýže.
- 2100 g lilku omyjeme, rozkrájíme na kostičky, osolíme a necháme "vypotit". Po 30 minutách kostičky lilku opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. 100 g omyté cukety též rozkrájíme na kostičky.
- 3V hrnci rozpustíme máslo, přimícháme do něj 1/2 lžičky bílého pepře, a podusíme na něm lilek s cuketou. Pak přimícháme prolisovaný česnek, sůl a přilijeme 1 litr vínového bujonu a vaříme přibližně 5-7 minut.
- 4Do bujonu spolu s mletým barevným pepřem přimícháme 1 lžíci sezamové pasty, 1 lžíci citronové šťávy, uvařenou rýži, dochutíme 1 lžičkou soli a povaříme 1-2 minuty.
- 5Podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou kudrnkou.
- 6Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]:
- 7Očištěné a omyté maso (1 kg) z pernaté zvěře rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omyté kuřecí drůbky. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel a cibuli. Vše pokrájíme na kusy, přiložíme k masu, které zalijeme 7 dl vody a 5 dl červeného vína.
- 8Přidáme omytou nať petržele a celeru (snítky svážeme), 4 ks jalovce, 2 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Vývar budeme vařit pod poklicí při mírné teplotě minimálně 1 hodinu. Musí jen probublávat. Pak vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do druhého dne do chladničky. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.
- 9Následující den posbíráme z vývaru ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon, který přivedeme k varu, dochutíme solí, mletým pepřem, mletou paprikou, odstavíme z plotny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.