Burgundská hovězí pečeně
190 min.

Ingredience
- 1000gramůHovězí svíčková
- 40mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůCeler řapíkatý
- 4decilitryHovězí vývar základní
- 4decilitryVíno burgundské
- 40mililitrůBrandy
- 300gramůRajčata
- 6gramůBazalka
- 6gramůOregano čerstvé
- 6gramůŠalvěj čerstvá
- 6gramůRozmarýn čerstvý
- 6gramůTymián čerstvý
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pekáči rozpálíme olej, vložíme do něj hovězí maso a zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Maso vyjmeme a do výpeku dáme nejemno nakrájenou cibuli, mrkev, celer a česnek, krátce osmahneme. Přilijeme vývar, víno, brandy a rozmixovaná rajčata a asi 3 minuty povaříme. Mezitím si uděláme bouquet garni z bazalky, oregana, šalvěje a rozmarýnu, přihodíme do pekáče, osolíme, opepříme, vrátíme zpět maso a zakryté dáme péct do trouby. Pečeme minimálně 2 hodiny a na nízkou teplotu, aby maso zůstalo šťavnaté. V průběhu pečení obrátíme. Opečené maso vyjmeme a uchováme v teple. S povrchu výpeku sesbíráme přebytečný tuk, slijeme šťávu, aby byla čistá bez zeleniny, a povaříme v rendlíku asi 5 minut, až se objem tekutiny sníží. Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité šťávou a ozdobené snítkou tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.