Bylinková kuřecí játra
30 min.
Ingredience
- 500gramůJátra kuřecí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůPažitka
- 10gramůKerblík
- 10gramůEstragon
- 10gramůBazalka
- 3lžíceOlej olivový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2centilitryDolin - Vermouth
- 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
799 mg
Cukr
79 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí játra očistíme, rozdělíme je na přirozené poloviny a v sítu propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a potom játra zlehka osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř a játra ve směsi obalíme.
- 2Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Také bylinky, petrželku, pažitku, kerblík, estragon a bazalku nasekáme najemno.
- 3V hluboké pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm kuřecí játra. Potom je vyjmeme a dáme stranou. Slijeme tuk z pánve a vložíme na ni máslo, které rozehřejeme. Vložíme na máslo šalotku a česnek a necháme zesklovatět. Přidáme vermut, smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přidáme opečená játra, nasekané bylinky a ještě prohřejeme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.