Bylinková kuřecí játra

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
799 mg
Cukr
79 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí játra očistíme, rozdělíme je na přirozené poloviny a v sítu propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a potom játra zlehka osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř a játra ve směsi obalíme.
  • 2
    Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Také bylinky, petrželku, pažitku, kerblík, estragon a bazalku nasekáme najemno.
  • 3
    V hluboké pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm kuřecí játra. Potom je vyjmeme a dáme stranou. Slijeme tuk z pánve a vložíme na ni máslo, které rozehřejeme. Vložíme na máslo šalotku a česnek a necháme zesklovatět. Přidáme vermut, smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přidáme opečená játra, nasekané bylinky a ještě prohřejeme. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.