Bylinková roláda s restovanými čili papričkami
30 min.
Ingredience
- 2kusyChilli paprička
- 1špetkaSůl
- 1lžícePažitka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůOlivy černé
- 55gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceBazalka
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMouka polohrubá
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůSýr Ricotta
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
593 mg
Cukr
417 mg
Postup přípravy
- 1Potřený papír na pečení dáme do chlebíčkové formy.
- 2Rozpustíme v hrnci máslo, vmícháme mouku a přidáme mléko. Přivedeme k varu za stálého míchání a když směs zhoustne, tak minutu povaříme.
- 3Odstavíme hrnec a do směsi přidáme žloutky, koření, pepř a sůl. Rozšleháme a nalijeme hmotu do formy.
- 4Pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 220 stupňů, dokud nezezlátne a nevyskočí.Poté roládu vyklopíme, odstraníme pečící papír a necháme vychladnout.
- 5Sýr ricotta rozšleháme a rozdělíme na roládu, posypeme nasucho restovanými čili papričkami, bazalkou a olivami.
- 6Roládu svineme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.