Bylinkové brambory zdobené vyuzeným lososem a kaviárem
55 min.
Ingredience
- 1gramPepř černý mletý
- 16kusůBrambory
- 125gramůLosos uzený
- 25gramůKaviár
- 1gramSůl
- 125gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 10mililitrůOlej olivový
- 3gramyRozmarýn čerstvý
- 3gramyŠalvěj čerstvá
- 3gramyPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
347 mg
Postup přípravy
- 1Celé brambory očistíme a obalíme ve směsi olivového oleje, nasekaných bylinek a mořské soli. Poté je dáme na pekáč.
- 2Ochucené brambory pečeme v předeháté troubě na 200 °C 45 minut.
- 3Po 45 minutách brambory vyndáme a necháme je chvíli vychladnout. Asi po 5 minutách uděláme na bramborách nožem křížky. Poté brambory zlehka promáčkneme tak, aby se pootevřely. Jakmile máme brambory připravené, dáváme je na talíře. Každou bramboru zdobíme kopečkem ušlehané smetany, proužkem uzeného lososa a malým kopečkem kaviáru. Vše ještě posypeme nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.