Bylinkové rybí bramboráčky
75 min.
Ingredience
- 3lžíceKopr čerstvý
- 250gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 150gramůMořský ďas
- 150gramůMakrela uzená
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 3lžíceMajonéza
- 1lžičkaTabasco
- 1hrnekStrouhanka
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCréme fraiche
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCukr krupice
- 2lžičkyKapary
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
36 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kostky. Uvaříme je v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
- 2Čerstvou rybu omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zabalíme do vymaštěného alobalu. Vložíme na 15 minut do trouby a pečeme. Balíček vyjmeme, otevřeme, šťávu přidáme k uvařeným bramborám a rozšťoucháme je.
- 3Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí a smícháme ji se šťouchanými bramborami. Upečenou rybu pokrájíme na menší kousky a také ji přidáme do brambor. Přidáme polovinu bylinek a 1 lžíci majonézy. Směs osolíme, okořeníme tabascem a pepřem. Ze směsi vytvarujeme 8 malých bramboráčků, obalíme je ve strouhance a trochu je přitlačíme.
- 4Plech vyložíme pečícím papírem a pomastíme 1 lžící másla. Zbytek másla rozpustíme, potřeme jím bramboráčky a položíme je na plech. Pečeme v troubě 20 minut dozlatova.
- 5Zbytek bylinek smícháme s creme fraiche a zbytkem majonézy. Kapary necháme okapat, nakrájíme je a přimícháme do omáčky. Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Podáváme s bylinkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.