Calzone s ricottou
50 min.
Ingredience
- 125gramůSýr Ricotta
- 250gramůRajčata
- 60gramůMozzarella
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůOlivy černé
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 160gramůPaprika zelená
- 3gramyOregano sušené
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- Těsto
- 7gramůDroždí
- 5gramůCukr krupice
- 500gramůMouka polohrubá
- 5gramůSůl
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 275mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
14 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme přísady na těsto. Vymažeme velkou mísu. Těsto vypracujeme pomocí elektrického hnětače.
- 2Vytvoříme kouli a vložíme ji do mísy. Zakryjeme naolejovanou fólií
- 3a necháme na teple kynout, až dvojnásobně nabude.
- 4Těsto přemístíme, rozdělíme na 4 díly. Vyválíme kolečka o průměru 20 cm. Promícháme ricottu, rajčata, mozzarellu, česnek, olivy, houby, zelenou papriku a oregano, okořeníme. Naplníme calzony, okraje dobře smáčkneme.
- 5Dáme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 240 °C pečeme 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.