Celerový oukrop

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
575 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a omyjeme celer a brambory. Celer pokrájíme na malé kostičky, brambory na kostky, dáme do hrnce s 1.4 dl vody, solí, kmínem a uvaříme doměkka. Zeleninu vaříme 20 minut.
  • 2
    Uvařené brambory s celerem vyjmeme sítem nebo přecedíme a vývar dáme do druhého hrnce. Zeleninu rozmixujeme dohladka a vrátíme ji do vývaru. Promícháme a dochutíme pepřem i solí, necháme přejít varem, hrnec zakryjeme poklicí a odstavíme z plotny.
  • 3
    Očistíme česnek a dobře jej rozetřeme. Kerblík s pažitkou omyjeme a drobně pokrájíme. Tvrdší krajíce chleba pokrájíme na malé kostičky, které rozdělíme do talířů. Do každého talíře přidáme lžičku husího sádla, česnek, bylinky, přelijeme horkým oukropem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.