Celerový oukrop
45 min.
Ingredience
- 100gramůCeler bulvový
- 500gramůBrambory
- 1,4decilitryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžíceKerblík
- 0,5lžícePažitka
- 4lžičkyHusí sádlo
- 2krajíceChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
575 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme celer a brambory. Celer pokrájíme na malé kostičky, brambory na kostky, dáme do hrnce s 1.4 dl vody, solí, kmínem a uvaříme doměkka. Zeleninu vaříme 20 minut.
- 2Uvařené brambory s celerem vyjmeme sítem nebo přecedíme a vývar dáme do druhého hrnce. Zeleninu rozmixujeme dohladka a vrátíme ji do vývaru. Promícháme a dochutíme pepřem i solí, necháme přejít varem, hrnec zakryjeme poklicí a odstavíme z plotny.
- 3Očistíme česnek a dobře jej rozetřeme. Kerblík s pažitkou omyjeme a drobně pokrájíme. Tvrdší krajíce chleba pokrájíme na malé kostičky, které rozdělíme do talířů. Do každého talíře přidáme lžičku husího sádla, česnek, bylinky, přelijeme horkým oukropem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.