Čerstvé datle s omáčkou pesto
20 min.
Ingredience
- 100gramůMandle
- 200gramůDatle
- 70gramůMandle mleté
- 40gramůSýr Bocconcini
- 40gramůSýr Parmezán
- 150mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůMascarpone
- 2kusyBazalka
- 50gramůOříšky piniové
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
48 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Svazky bazalky omyjeme, osušíme, lístky otrháme, česnek oloupeme, spolu s lístky bazalky, piniemi, mandlemi, sýrem pecorino, olejem a Parmezánem jemně umixujeme.
- 2Osolíme a opepříme podle chuti.
- 3Mascarpone nebo Lučinu rozetřeme, smícháme se 2 lžícemi bazalkové omáčky pesto.
- 4Datle vypeckujeme, do každé vložíme jednu oloupanou, podélně rozkrojenou mandli a navrch nastříkáme krém. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.