Česnekové bramborové trojhránky

45 min.
Evropa

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme oškrábané brambory a 10 minut vaříme, poté brambory scedíme, opláchneme je pod studenou vodou a necháme okapat. Studené brambory nakrájíme na trojhránky, ale neloupeme je.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo a rozetřený česnek smažíme, dokud nezačne hnědnout. Přidáme sůl, pepř, rozmarýn, petrželku a tymián. Brambory potřeme bylinkovou směsí.
  • 3
    Na rozpáleném grilu brambory opékáme 15 minut a potíráme bylinkami a máslovou směsí, dokud nejsou měkké.
  • 4
    Můžeme podávat jako předkrm či přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.