Česnekový dresink k řeckému selskému salátu
15 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 2lžíceOvesné vločky
- 200gramůOkurky
- 200gramůRajčata
- 100gramůSalát římský
- 150gramůSýr Feta
- 12kusůOlivy černé
- 60mililitrůOlej olivový
- 3lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceBujón bylinkový
- 5gramůSůl
- 6stroužkůČesnek
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůOregano čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
59 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Okurku a rajčata omyjeme a osušíme. Z rajčat vykrojíme stopky. Zeleninu nakrájíme na plátky, cibuli na slabé kroužky. Očistíme a omyjeme římský salát, necháme dobře okapat, listy natrháme na větší kousky. Sýr rozdrtíme vidličkou. Všechny přísady spolu s olivami upravíme na talíře. Zahřejeme 1 lžíci oleje a vločky na něm opražíme do zlatova. Česnek prolisujeme a přidáme do zbývajícího oleje. Spolu s citronovou šťávou a trochou vývaru vymícháme na hladký krém. Dresink ochutíme solí a pepřem a pokapeme jím salát. Posypeme opraženými vločkami, ozdobíme lístky oregana.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.