Česnekový dresink k řeckému selskému salátu

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
59 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurku a rajčata omyjeme a osušíme. Z rajčat vykrojíme stopky. Zeleninu nakrájíme na plátky, cibuli na slabé kroužky. Očistíme a omyjeme římský salát, necháme dobře okapat, listy natrháme na větší kousky. Sýr rozdrtíme vidličkou. Všechny přísady spolu s olivami upravíme na talíře. Zahřejeme 1 lžíci oleje a vločky na něm opražíme do zlatova. Česnek prolisujeme a přidáme do zbývajícího oleje. Spolu s citronovou šťávou a trochou vývaru vymícháme na hladký krém. Dresink ochutíme solí a pepřem a pokapeme jím salát. Posypeme opraženými vločkami, ozdobíme lístky oregana.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.