Čevabčiči s lilkem
40 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKerblík
- 400gramůMaso mleté - mix
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 2lžíceStrouhanka
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej stolní
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý lilek nakrájíme podélně na půl cetimetru silné plátky. Osolíme, přikryjeme a necháme odležet asi 30 minut. Čtyři stroužky česneku drobně pokrájíme a promícháme s nasekanými bylinkami.
- 2Do mletého masa vmícháme jemně rozkrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, papriku a trochu strouhanky. Hmotu rozdělíme na kousky, vytvarujeme z nich šišky, opečeme na grilu.
- 3Plátky lilku potřeme olejem, po obou stranách ogrilujeme. Posypeme česnekem smíchaným s natěmi a obložíme čevabčiči.
- 4Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.