Chobotničky se středomořskou omáčkou

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chobotničky očistíme, odstraníme střívka a zobák. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou, vínem, přidáme bobkový list, česnek, svazek petrželky a 20min povaříme. Chobotničky necháme vychladnout v nálevu.
  • 2
    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Vložíme do mísy, přidáme chobotničky, ochutíme solí a promícháme.
  • 4
    Kapary opláchneme, zbytek petrželky nasekáme najemno. Poté rozmixujeme kapary, petrželku, 25ml citronové šťávy, olej, hořčici a oregano.
  • 5
    Chobotničky ochutíme omáčkou a podáváme na listu zeleného salátu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.