Chobotničky se středomořskou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 500gramůChobotnice
- 4kusyRajčata
- 2kusyPetržel - nať
- 200mililitrůVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 70mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaHořčice
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaOregano sušené
- 4kusySalát hlávkový
- 1kusCitrony
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKapary sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chobotničky očistíme, odstraníme střívka a zobák. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou, vínem, přidáme bobkový list, česnek, svazek petrželky a 20min povaříme. Chobotničky necháme vychladnout v nálevu.
- 2Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky.
- 3Vložíme do mísy, přidáme chobotničky, ochutíme solí a promícháme.
- 4Kapary opláchneme, zbytek petrželky nasekáme najemno. Poté rozmixujeme kapary, petrželku, 25ml citronové šťávy, olej, hořčici a oregano.
- 5Chobotničky ochutíme omáčkou a podáváme na listu zeleného salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.