Chobotnicový salát

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
36 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
17 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě uvaříme chobotnici s celerem, petrželí a mrkví do měkka a oloupeme.
  • 2
    Citrony necháme s kůrou několikrát projít horkou vodou, poté nakrájíme na měsíčky, zalijeme vodou centimetr nad ně, přidáme cukr, hřebíček, skořici, badyán a pod pokličkou vaříme doměkka. Poté vybereme semínka, nasekáme na jemno a smícháme se sirupem, ve kterém jsme vařili.
  • 3
    Ve slupce uvaříme brambory, oloupeme. Fenykl spaříme ve slané vodě a nakrájíme.
  • 4
    Opečeme na oleji brambory, chobotnici, přidáme máslo, citron, fenykl, sůl, pepř a zakápneme octem.
  • 5
    Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.