Chobotnicový salát
70 min.
Ingredience
- 1kusChobotnice
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 2kusyCitrony
- 10kusůBrambory
- 100gramůCukr krupice
- 3kusyHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 1kusBadyán
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 0,5kusCeler bulvový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůBalsamico ocet
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej olivový
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
36 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
17 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme chobotnici s celerem, petrželí a mrkví do měkka a oloupeme.
- 2Citrony necháme s kůrou několikrát projít horkou vodou, poté nakrájíme na měsíčky, zalijeme vodou centimetr nad ně, přidáme cukr, hřebíček, skořici, badyán a pod pokličkou vaříme doměkka. Poté vybereme semínka, nasekáme na jemno a smícháme se sirupem, ve kterém jsme vařili.
- 3Ve slupce uvaříme brambory, oloupeme. Fenykl spaříme ve slané vodě a nakrájíme.
- 4Opečeme na oleji brambory, chobotnici, přidáme máslo, citron, fenykl, sůl, pepř a zakápneme octem.
- 5Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.