Chřestové rizoto s houbami
30 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej olivový
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůRýže loupaná
- 300gramůHouby čerstvé
- 1litrVývar drůbeží
- 250gramůChřest bílý
- 100gramůSýr Feta
- 10gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Houby nakrájíme na plátky. Chřest opláchneme a pokrájíme na menší kusy. Sýr rozdrolíme. Pažitku omyjeme a nasekáme najemno.
- 2Olej rozpálíme a smažíme na něm 3 minuty česnek a cibuli, přidáme rýži a houby, zalijeme 125ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Potom přisypeme chřest a vaříme do změknutí. Nakonec vmícháme sýr a petrželku. Pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.