Čínská zelenina s tofu
35 min.
Ingredience
- 250gramůSýr sójový - Tofu
- 3lžíceOlej sezamový
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 180gramůČekanka
- 250gramůMrkev kořen
- 50gramůZázvor celý
- 250gramůShiitake houby
- 250gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 3lžíceSezam - semena
- 250gramůCibulka jarní
- MARINÁDA
- 3lžíceOmáčka sójová
- 3lžíceSherry brandy
- 1stroužekČesnek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Marinádu: smícháme sójovou omáčku, sherry, drcený česnek, sůl a pepř podle chuti. Tofu nakrájené na kostky zalijeme marinádou, přikryjeme a necháme je marinovat v pokojové teplotě nejméně 15 minut.
- 2Tofu scedíme a marinádu uschováme. Ve woku nebo na velké pánvi ohřejeme sezamový a slunečnicový olej, přidáme tofu a lehce opečeme při velké teplotě 2-3 minuty, aby si tofu zachovalo pěkný tvar. Vyjmeme je z woku děrovanou lžící a osušíme na papírovém ubrousku.
- 3Rozpůlenou čekanku rozdělíme na listy. Do woku přidáme nudličky mrkve a zázvoru a smažíme asi 2 minuty. Přidáme nakrájené houby, kousky jarní cibulky a smažíme ještě 2 minuty, potom přidáme fazolové lusky s čekankou a smažíme ještě 1 minutu.
- 4Vrátíme tofu, přelijeme je uschovanou marinádou a rychle vaříme, až se skoro všechna marináda vypaří a tofu se důkladně prohřeje. Bohatě posypeme sezamovými semeny, ochutnáme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.