Citronové kuře s pečenými bramborami

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
985 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
54 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Rozmícháme 100 ml olivového oleje s oloupaným, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a 2 lžícemi lístků tymiánu. Nálevem zalijeme maso a necháme asi 1 hodinu v chladničce. Občas promícháme.
  • 2
    Oloupané brambory podélně rozpůlíme, potřeme je zbylým olejem a posypeme zbylým tymiánem. Osolíme, opepříme a rozložíme je na plech řeznou plochou dolů.
  • 3
    Připravené maso vložíme do pekáče a obložíme dílky omytého citronu, olivami a oloupanými mandlemi. Zakapeme zbylým nálevem.
  • 4
    Brambory a kuře pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.