Čočka s teplým česnekem

45 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
3 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
15 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším množství studené vody opláchneme čočku a necháme okapat.
  • 2
    Dáme ji do většího hrnce a přilijeme vroucí vodu, aby byla ponořená.
  • 3
    Přidáme pepř, sůl a 2 lžíce petržele.
  • 4
    Pod poklicí vaříme 30 minut. Občas přimícháme a jeli třeba přidáme vařící vodu.
  • 5
    Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme česnek a zprudka osmahneme a poté odstavíme.
  • 6
    Slijeme čočku a necháme okapat. Naaranžujeme ji do mísy, přelijeme česnekovým olejem a promícháme.
  • 7
    Vmícháme ocet, jarní cibulky a zbytek petržele, pažitku a mátu. Dochutíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.