Conchiglie se šunkou a ricottou
85 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Conchiglie
- 2lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 90gramůŠunka parmská
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůMleté kuřecí maso
- 400gramůPassata (drcená rajčata)
- 125mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaOregano sušené
- 250gramůRicotta
- 150gramůMozzarella
- 10gramůPažitka
- 1lžícePetržel - nať
- 3lžíceSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
26 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a důkladně je scedíme. Najemno nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji na mírném ohni doměkka. Přidáme nakrájenou šunku a asi 1 minutu mícháme, potom přisypeme nakrájené žampiony a smažíme cca 2 minuty. Přidáme mleté kuřecí maso a důkladně je propečeme, až změní barvu. Případné hrudky rozmačkáme vidličkou.
- 2Do směsi vmícháme rajčatový protlak, rajčata, víno, oregano, sůl a pepř a 20 minut zvolna podusíme. Zamícháme ricottu, mozzarellu, pažitku, petrželku a polovinu parmezánu.
- 3Do každé conchiglie vložíme hromádku sýrové směsi. Na dno zapékací mísy dáme trochu omáčky s kuřecím masem, urovnáme conchiglie, zalijeme je zbytkem omáčky a posypeme zbývajícím parmezánem. Zapékáme 25-30 minut dozlatova při 180 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.