Conchiglie se šunkou a ricottou

85 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
26 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a důkladně je scedíme. Najemno nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji na mírném ohni doměkka. Přidáme nakrájenou šunku a asi 1 minutu mícháme, potom přisypeme nakrájené žampiony a smažíme cca 2 minuty. Přidáme mleté kuřecí maso a důkladně je propečeme, až změní barvu. Případné hrudky rozmačkáme vidličkou.
  • 2
    Do směsi vmícháme rajčatový protlak, rajčata, víno, oregano, sůl a pepř a 20 minut zvolna podusíme. Zamícháme ricottu, mozzarellu, pažitku, petrželku a polovinu parmezánu.
  • 3
    Do každé conchiglie vložíme hromádku sýrové směsi. Na dno zapékací mísy dáme trochu omáčky s kuřecím masem, urovnáme conchiglie, zalijeme je zbytkem omáčky a posypeme zbývajícím parmezánem. Zapékáme 25-30 minut dozlatova při 180 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.