Crostini mix
50 min.
Ingredience
- Bruschetta
- 2kusyRajčata
- 2kusyRajčata sušená sterilovaná
- 0,5hrstBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOříšky piniové
- 12krajícůChléb pšeničný (bílý)
- Játrová pomazánka
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 2kusyOregano čerstvé
- 200gramůJátra kuřecí
- 2lžíceOlej olivový
- 50mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyCitronová šťáva
- Kaparový krém
- 100gramůKapary
- 2lžíceMajonéza
- 2lžíceMascarpone
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- Ostré sardele
- 2kusyChilli paprička
- 1hrstPetržel - nať
- 80gramůSardelové řezy
- 2lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1180 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
48 g
Sacharidy
151 g
Vláknina
14 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Ostré sardele:
- 2Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké nudličky. Česnek oloupeme, petrželku omyjeme a obojí nasekáme najemno. Okapané sardele promícháme s chilli papričkou, petrželku, česnekem a olivovým olejem. Necháme alespoň 4h marinovat.
- 3Játrová pomazánka:
- 4Omytý celer a oloupanou cibuli najemno nakrájíme. Bylinky propláchneme, osušíme, lístky otrháme a nadrobno nasekáme. Játra nakrájíme na kousky. Na rozpáleném oleji podusíme cibuli, celer a bylinky. Přidáme maso a za stálého míchání cca 5min orestujeme. Poté podlijeme vínem a zakryté dusíme cca 8min. Směs necháme trochu vychladnout, nahrubo rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pomazánku podáváme teplou.
- 5Kaparový krém:
- 6Kapary necháme okapat, nasekáme a promícháme s mascarpone a majonézou. Ochutíme solí a pepřem.
- 7Bruschetta:
- 8Rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno. Sušená rajčata necháme okapat a nasekáme na nudličky. Bazalkové lístky natrháme na malé kousky. Obojí rajčata smícháme s bazalkou, najemno nasekaným česnekem, olejem a dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme na čerstvě opečené krajíčky chleba a posypeme nasucho opraženými piniovými semínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.