Crostini s lilkem a žampiony pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy
20 min.
Ingredience
- 1kusŠalotka
- 1kusLilek
- 55gramůŽampiony čerstvé
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 8krajícůChléb bezlepkový
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
77 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
922 mg
Postup přípravy
- 1Šalotku nasekáme nadrobno. Očištěné žampiony pokrájíme na tenké plátky. Omytý lilek pokrájíme na plátky. Na pánvi si rozehřejeme 4 lžíce oleje. Vložíme na něj pokrájenou šalotku a plátky lilku. Podusíme je asi 4 minuty doměkka. Přisypeme kmín, skořici, oregano, osolíme, opepříme a přidáme houby. Smažíme ještě 2 minuty. Hotové posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
- 2Oloupeme česnek. Krajíce chleba potřeme česnekem, pomažeme olivovým olejem a opražíme.
- 3Na toasty poklademe směs lilku s houbami a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.