Cumberlandská Dianina polévka
175 min.
Ingredience
- masové knedlíčky
- 600gramůJelení maso
- 3kusyCibule
- 1,5lžičkySůl
- 2lžíceStrouhanka
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- ovocná směs
- 3lžíceŽelé rybízové
- 1lžíceMarmeláda brusinková
- 1lžícePomerančová šťáva
- 2lžíceVíno portské
- Zvěřinový bujon [28678]
- 200gramůCeler bulvový
- 3kusyCibule
- 2kusyHřebíček
- 600gramůJelení maso
- 500gramůKosti srnčí
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPepř černý celý
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 200gramůPetržel kořen
- 40gramůPetržel - nať
- 200gramůMrkev kořen
- 0,5litrVíno červené
- 1,5litryVoda pitná
- 30gramůZázvor celý
- 2kusyJalovec
- 40gramůCeler - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
14 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Lístky meduňky omyjeme, necháme odkapat a odložíme na ozdobení.
- 2Oloupanou cibuli drobně pokrájíme.
- 3Omyjeme a osušíme zvěřinové maso na guláš (nejlépe přední nožinu), pak je nakrájíme a jemně pomeleme na masovém strojku s česnekem. Pomleté maso dáme do misky, přidáme k němu pokrájenou cibuli, sůl, pepř a trošku strouhanky, směs dobře vymícháme a vytvarujeme malé knedlíčky.
- 4V hrnci ohřejeme 1 litr čistého zvěřinového bujonu.
- 5V druhé misce vymícháme 3 lžíce rybízového želé s 1 lžicí brusinkové marmelády, přidáme l lžicí pomerančové šťávy a 2 lžíce portského vína. Ovocnou směs promícháme a vlijeme do vařícího bujonu, teplotu zmírníme a pomalu s ovocnou směsí vaříme 5 minut. Pak do polévky vložíme masové kuličky, které vaříme přibližně 10 minut. Polévku můžeme podle chuti dosolit.
- 6Cumberlandskou Dianinu polévku podáváme ozdobenou lístky meduňky. Zvěřinový bujon [28678]:
- 7Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.
- 8Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.
- 9V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.
- 10Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.
- 11Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.