Dip z bylinek a tvarohu
30 min.
Ingredience
- 1lžícePažitka
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceKerblík
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaKopr čerstvý
- 1lžičkaMáta
- 1kusJablka
- 500gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 75gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 100mililitrůFanta
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve omyjeme pod tekoucí vodou všechny bylinky, osušíme je a nasekáme. Jablko omyjeme a zbavíme jádřince, nakrájíme na malé kousky.
- 2V míse smícháme tvaroh, šlehačku a Fantu, přimícháme sůl, pepř, nasekané bylinky a jablko.
- 3Směs důkladně promícháme, vzniklý dip necháme zhruba jednu až dvě hodiny proležet v chladničce.
- 4Před samotným servírováním do dipu vmícháme olej a dip podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.