Domácí hamburgery
60 min.
Ingredience
- Cibule na víně
- 3kusyŠalotka
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrVíno červené
- 0,5lžičkaOcet vinný
- 1decilitrVoda pitná
- 3lžičkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 4kusyCibule červená
- Dresink
- 3lžíceKečup
- 1lžičkaHořčice
- 1lžičkaSirup javorový
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 7lžicHellmann's Majonéza originál
- Směs na hamburgery
- 259gramůVepřová plec
- 100gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkySůl mořská
- 3lžičkyPepř černý mletý
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 4lžíceStrouhanka
- 4lžíceOlej olivový
- 4plátkyHovězí maso přední
- Zeleninová obloha
- 2kusyRajčata
- 40gramůSalát ledový
- 2kusyOkurky nakládané
- 4plátkySýr Čedar
- 8plátkůAnglická slanina
- 4kusyŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
36 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
10 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Přední hovězí maso a vepřovou plec omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Jemně je pomeleme na masovém strojku a dáme do mísy. Očištěnou velkou cibuli (asi 100 g) a 1 malý stroužek česneku drobně pokrájíme. V pánvi na rozpáleném oleji cibuli s česnekem osmažíme dozlatova a přidáme ji bez omastku k masu. Podle chuti maso osolíme, opepříme, přidáme strouhanku, směs důkladně promícháme a odložíme do chladničky minimálně na 30 minut odpočinout.
- 2Přichystáme si cibule na víně: Očistíme červené cibule se šalotkou a pokrájíme je na tenká kolečka. V teflonové pánvi nasucho rozpustíme cukr na hnědý karamel. Jakmile bude tekutý, přidáme máslo a cibule, promícháme a restujeme asi 2-3 minuty. Poté přilijeme 1 dl červeného vína, 0,5 lžičky vinného octa a 1 dl vody. Promícháme a pod poklicí cibuli pomalu dusíme necelých 20 minut. Nakonec ji dochutíme solí a pepřem.
- 3Ještě si připravíme dresink: Do misky dáme 6-7 lžic majonézy Hellmanns, 3 lžíce kečupu Heinz, lžičku hořčice, lžičku javorového sirupu, sůl, pepř a podle chuti několik kapek citronové šťávy. Dresink dobře vymícháme. Omyjeme petrželovou nať, vodu setřepeme, velmi drobně ji pokrájíme a přimícháme do dresinku.
- 4Připravíme si zeleninovou oblohu: Omytá a osušená rajčata pokrájíme na plátky. Omyjeme 4 listy salátu a vodu z nich setřepeme. Sladkokyselé okurky nakrájíme na tenké šikmé plátky. Ještě si připravíme 4 tenké plátky tvrdého sýru. 8 tenkých plátků Anglické slaniny osmažíme v pánvi dokřupava.
- 5Maso si rozdělíme na 4 díly a mokrýma rukama vytvoříme placky, silné asi 2,5 cm. V pánvi si rozpálíme olej a maso osmažíme z každé strany do zlatohněda. Smažíme je z každé strany 2-4 minuty.
- 64 velké housky nebo žemle na hamburgery rozpečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 3-4 minuty, poté je rozkrojíme v polovině. Na spodní strany housek dáme listy salátu, dresink, plátky rajčat a okurky. Na ně poklademe cibulku na víně, maso, osmaženou slaninu, přiklopíme vrchní části housek a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 3. 4. 2016
Domácí hamburgery
Domácí hamburgery dělám asi 3-4x ročně, na ty fastfoodové si nepotrpíme. Cibuli na víně říkáme doma cibulová marmeláda a máme ji moc rádi i jako přílohu k jiným masitým jídlům 😍 Opečenou slaninu a hranolky rodina zavrhla, že už by to bylo příliš tuků.
Jinak jsme si podle receptu pochutnali a hodnotím kladně 🙂
Anonymní uživatel
ne 3. 4. 2016
Domácí hamburgery
Domácí hamburgery dělám asi 3-4x ročně, na ty fastfoodové si nepotrpíme. Cibuli na víně říkáme doma cibulová marmeláda a máme ji moc rádi i jako přílohu k jiným masitým jídlům 😍 Opečenou slaninu rodina zavrhla, že už by to bylo příliš tuků.
Jinak jsme si podle receptu pochutnali a hodnotím kladně 🙂