Dort se sardinkami a bramborami

130 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
40 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
327 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme a protlačíme sítem do mísy. Necháme vychladnout.
  • 2
    Očištěnou petrželku jemně nasekáme společně s oloupaným stroužkem česneku. Sardinkám odtrhneme hlavičku, vykucháme je, vykostíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a otevřené položíme na savý kuchyňský papír, aby okapala voda.
  • 3
    V míse rozetřeme tvaroh s rozmačkanými bramborami, vmícháme vejce, nasekanou petrželku a česnek, špetku soli a špetku čerstvého mletého
  • 4
    pepře. Všechno dobře promícháme a tak získáme hladkou hmotu.
  • 5
    Nízkou dortovou formu vytřeme 2 lžícemi oleje a urovnáme do ní v jednolité vrstvě směs brambor a tvarohu. Na tuto vrstvu rozložíme sardinky, trochu je do spodní vrstvy vtlačíme a potřeme zbývajícím
  • 6
    olejem.
  • 7
    Dortovou formu dáme do předehřáté trouby na 180°C a přibližně 20 minut pečeme, dokud nebude povrch nazlátlý. Hotový slaný dort můžeme podávat teplý, ale i studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.