Dušená zelenina na pivě
60 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej slunečnicový
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyLilek
- 3kusyPaprika zelená
- 100gramůBrambory
- 1kusCuketa
- 3lžičkyMajoránka
- 400gramůRajčata
- 3lžíceKečup ostrý
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaKari koření
- 2lžičkyMed včelí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibuli spolu s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na silná kolečka, česnek na plátky. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli spolu s česnekem osmahneme. Přimícháme na malé kousky nakrájený lilek, na silnější proužky nakrájenou papriku, oloupané a na malé kousky nakrájené brambory a nakrájenou cuketu. Zeleninovou směs ochutíme solí, pepřem, vmícháme podle chuti kečup. Dusíme 10 minut.
- 2Pivo rozmícháme spolu s tekutým medem a kari kořením. Půlku vlijeme do zeleninové směsi, kterou pod poklici za občasného míchání a podlévání zbylým pivem dusíme 10-15 minut.
- 3Rajčata opláchneme a oloupeme je. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostky a přimícháme k zeleninové směsi. Všechny surovinu za občasného míchání pod poklici dusíme dalších 10 minut.
- 4Před dokončením dušení přisypeme majoránku, zamícháme, podusíme 1 minutu a stáhneme z ohně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.