Dušené sardinky
95 min.
Ingredience
- 2lžíceBalsamico ocet
- 230gramůCibule
- 50gramůHrozinky
- 3lžíceVíno Marsala
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 4kusyRajčata
- 150mililitrůVývar rybí
- 4lžíceOlivy černé
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 4lžíceOříšky piniové
- 450gramůSardinka obecná
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
30 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Cibulky opékáme 15 minut dozlatova v hrnci na rozehřátém olivovém oleji. Než se cibulky opečou, dáme do misky rozinky, zalijeme marsalou, necháme namočené asi hodinu, scedíme a rozinky i marsalu schováme k dalšímu použití.
- 2K cibulkám přidáme šalvěj, česnek, další minutu opékáme, vmícháme pokrájená rajčata a 2-3 minuty opékáme. Přilijeme rybí nebo zeleninový vývar, ocet, odloženou marsalu a pod pokličkou zvolna dusíme 25 minut.
- 3Do hrnce přidáme sardinky a dusíme je 2-3 minuty. Přidáme piniové oříšky, rozinky, olivy a ještě 2-3 minuty zahříváme.
- 4Hotový pokrm rozdělíme do talířů a ozdobený plátkem citronu a posypaný nakrájenou petrželkou servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.