Dušené sardinky

95 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
30 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibulky opékáme 15 minut dozlatova v hrnci na rozehřátém olivovém oleji. Než se cibulky opečou, dáme do misky rozinky, zalijeme marsalou, necháme namočené asi hodinu, scedíme a rozinky i marsalu schováme k dalšímu použití.
  • 2
    K cibulkám přidáme šalvěj, česnek, další minutu opékáme, vmícháme pokrájená rajčata a 2-3 minuty opékáme. Přilijeme rybí nebo zeleninový vývar, ocet, odloženou marsalu a pod pokličkou zvolna dusíme 25 minut.
  • 3
    Do hrnce přidáme sardinky a dusíme je 2-3 minuty. Přidáme piniové oříšky, rozinky, olivy a ještě 2-3 minuty zahříváme.
  • 4
    Hotový pokrm rozdělíme do talířů a ozdobený plátkem citronu a posypaný nakrájenou petrželkou servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.