Dušené zelí s jehněčím masem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
44 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
14 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí očistíme, rozčtvrtíme, zbavíme košťálu a na jemno nakrouháme.
  • 2
    Omytou jehněčí kýtu pokrájíme na kostky a opečeme v pánvi na rozehřátém másle po všech stranách. Vyjmeme z pánve, udržujeme v teple.
  • 3
    Zelí, na nudličky nakrájenou slaninu a rozmarýn vložíme do výpeku a krátce osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, olivy a zamícháme. Zalijeme vývarem, vínem a balsamicem. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 12 minut.
  • 4
    Nakonec přidáme maso a omytá, na kostičky rozkrájená rajčata, dusíme ještě 5 minut. Zelí osolíme, opepříme a osladíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.