Dušené zelí s jehněčím masem
50 min.
Ingredience
- 1lžíceBalsamico ocet
- 250gramůRajčata
- 100gramůAnglická slanina
- 500gramůJehněčí kýta
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 60gramůOlivy černé
- 125mililitrůVývar z hovězích kostí
- 125mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyCukr krupice
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1stroužekČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
44 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
14 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Zelí očistíme, rozčtvrtíme, zbavíme košťálu a na jemno nakrouháme.
- 2Omytou jehněčí kýtu pokrájíme na kostky a opečeme v pánvi na rozehřátém másle po všech stranách. Vyjmeme z pánve, udržujeme v teple.
- 3Zelí, na nudličky nakrájenou slaninu a rozmarýn vložíme do výpeku a krátce osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, olivy a zamícháme. Zalijeme vývarem, vínem a balsamicem. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 12 minut.
- 4Nakonec přidáme maso a omytá, na kostičky rozkrájená rajčata, dusíme ještě 5 minut. Zelí osolíme, opepříme a osladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.